Toekomst 2050

Beroepenopdracht

Je leest onderstaande informatie goed door en gaat daarna onderzoek doen naar 3 beroepen die jou interesseren.

Na het lezen van de beroepen vul je per beroep het formulier (staat na de beroepen blz 9 t/m 11) zo volledig mogelijk in.

Wat houdt de ICT-branche eigenlijk in?

ICT staat voor informatietechnologie en heeft alles te maken met telecommunicatie, computers en informatiesystemen. In Nederland wordt het ook wel ICT genoemd, informatie- en communicatietechnologie. Diensten met betrekking tot hardware- en softwareproducten vallen officieel onder informatietechnologie en onder communicatietechnologie worden communicatieapparatuur en diensten met betrekking tot deze apparatuur gerekend.

Waarom zou je voor de ICT Branche kiezen?

Er komen steeds meer verschillende banen bij in de ICT-sector. ICT bedrijven. Dit heeft alles te maken met de nieuwe technologieën die ontwikkeld worden en de vele mogelijkheden binnen de techniek. Waar jij als je werk kiest in deze branche met je neus bovenop zit! Je kunt er natuurlijk voor kiezen om all-round ICT-er te worden. Hiermee kun je eigenlijk nog alle kanten op in de toekomst en kan je altijd nog doorgroeien ICT beroepen. Je hebt in ieder geval een heel goede basis!